Есад Рахиќ, новиот директор на КПД Идризово добивал закани по живот од страна на чувар во истиот затвор, велат извори за Вечер.  Рахиќ пријавил дека загрозена му е безбедноста од страна на лицето Жарко Милошевиќ, вработен во затворот, кој му испратил СМС порака дека ќе пука во него поради неисполнетите ветувања. Ваквото дело е казниво по Член 144 од Кривичниот законик.

За потсетување лицето Жарко Милошевиќ на јавноста и е познат по тоа што претходно беше толериран кога се закануваше кон членови на опозицијата. Сега гледаме дека истиот се врти и против неговите партиски другари.

Имено неговото име во јавноста и медиумите беше споменувано при тепањето на Јане Ченто, а подоцна и Миле Јанакиески и Спиро Ристовски во затворот Идризово, токму заради неговите закани на социјалните мрежи.

Тој во преписка на Фејсбук го тагирал екс пратеникот Павле Богоевски и се заканувал на опозициски активисти со метод „Црнец во темница”, што во конкретниот разговор на Фејсбук е алузија на сексуално насилство од маж кон маж.

 

Најчитани вести