Голема трагедија го потресе соседството. Петнаесетгодишна ученичката со иницијали И.К. од белградската општина Раковица на среде час се онесвестила и починала.

Таа веднаш била пренесена во Ургентниот центар каде лекарите можеле само да ја констатираат нејзината смрт. Неофицијално, девојчето имало проблеми со срцето.

Колегите беа многу потресени по оваа трагедија и никој не беше во можност да ги продолжи редовните часови после случката. Беше ужасно и никому Бог да не му го даде ова„, вели еден од наставниците училиштето.

Директорот на училиштето, Јасмин Николовски,  видно потресен вели дека ништо не навестило на ваква трагедија.

Пред неколку недели беа излет, екскурзија и таа немаше никакви проблеми, напротив. И сега се случува ова..., заклучи директорот Николовски.

Најчитани вести