Генералниот директор на Македонски Железници, Орхан Муртезани, деновиве престојува во Кина на увид на електричните локомотиви.

Во кратката видео порака, тој се обрати пред јавноста, најавувајќи дека наскоро железничката пруга ќе има четири нови електро-локомотиви, со вкупна сума 8 милиони евра, обезбедени од Светската Банка за Развој и Реконструкција.

извор: Makfax

Најчитани вести