КОД открива уште еден случај на контото на невладините на Бојан Јовановски и неговите блиски.

И други фирми вплеткани во мрежата на Боки 13, интервју си Сашо Дуковски, адвокатот на Боки 13, ексклузивно за КОД.

260 000 евра во Јуни 2017 та легнале на сметка на негова пријателка. Уплатила скопска градежна фирма за таканаречен европски проект за изградвба на станови за Стари и лица со посебни потреби но откако фирмата пријавила измама парите се вратени а проектот до денеска не е реализиран. 

Истражуваме , зошто истрагата наместо кон Рекет се насочува кон лицата поврзани со Меѓународниот Сојуз на Боки 13? Ексклузивно за КОД адвокатот на Боки тврди:

Скоро сум сигурен дека ќе се обидат сите да ја сватат евентуалната вина која што во ни еден момент јас не ја признавам, единствено за Бојан ЈОВАНОСКИ….

Рекетот на групата Боки 13, Зоран Милевски Кичеец и шефицата на СЈО Катица Јанева, не завршил само кај бизнисменот Јордан Камчев кој случајот го пријавил во полиција.

Освен Камчев, биле рекетирани и десетици други бизнисмени и компании кои платиле рекет вреден над 5 милиони евра.

 

Најчитани вести