Наежувачки моќна изведба на староградската охридска песна „Ој Зарино прва севдо“ на 2.524 метри надморска висина, во зимски услови, на Кајмакчалан.

Претходно Зарина ја освои Македонија со слично видео од врвот Пелистер, кога ја запеа “Билбил пее во планина”.

Погледнете колку неверојатен е погледот од Кајмакчалан во зима и како изгледа црквата Св. Илија која се наоѓа на самиот врв.

 

1

Најчитани вести