Зоран Заев во гостувањето на Клан Телевизија потврди дека немал поддршка од граѓаните за да го потпише договорот од Преспа и да го смени името на Република Македонија.

-Во времето кога го потпишав Договорот од Преспа, преку делегирање на потписот на Никола Димитров, јас бев во преговарачкиот тим, јас ги водев преговорите со Алексис Ципрас, имаше само 17 % поддршка од граѓаните за новото име Република Северна Македонија, изјави Заев.

Заев практично призна дека работи спротивно на волјата на граѓаните и по секоја цена без поддршка ги распродава државните интереси на Македонија.

1

Најчитани вести