Во вечерашната дебата на 24вести пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ Илија Димовски се осврна на разговорите на премиерот Зоран Заев со двајцата руски комичари, во кои се споменуваат 100.000 евра поткуп во готово за Вселенскиот Патријарх во замена за признавање на МПЦ.

- Сега секоја надеж дека МПЦ ќе добие томос за признавање на автоќефалноста од Вселенскиот Патријарх, додека е жив севеленскиот Патријарх ќе има сомнеж дека на МПЦ и доделил томос со споменатиот поткуп од премиерот Заев, посочи Илија Димовски од ВМРО-ДПМНЕ на вечерашната дебата на 24вести.

- По овие разговори, додека е жив Ватроломеј, МПЦ нема да добие признание, посочи Димовски.

18

Најчитани вести