Кои се првите последици од лажните разговори на премиерот Зоран Заев, кои секако нема да бидат последни:


1. Јавно призна намера за поткуп од 100.000 евра

2. Со ова ја бетонира статус- кво позицијата и проблемот на МПЦ затоа што и да има добра воља сега е стопирана бидејќи процесот е под сомневање заради намери за поткуп

3. Ова му е второ јавно признание за намери за поткуп после ПИ мерките

4. Веќе нема авторитет за премиер и соговорник со странски државници, бидејќи со леснотија ги прераскажува нивните ставови и разговори на трети лица без нивна согласност.

5. Над сто лица се во судници и затвори заради телефонски разговори и не им се прифаќа амнестија заради извинување, а тој со понуда за поткуп бара со извинување да се заборави на делото

Ова се први последици, кои нема да бидат единствени.

 

 

2

Најчитани вести