Една од најголемите опасности од користењето паметни телефони е радиоактивното зрачење.

Сè уште е отворено прашањето околу тоа колку е штетна дневната употреба на паметен телефон. Но, познавачите од бугарскиот портал „Статиста“ составија листа од 16 најрадиоактивни паметни телефони.

Во неа влегуваат: Xiaomi Mi A1, Mi Max 3, Mi Mix 3, Redmi Note 5, OnePlus 6, 6Т и 5Т, HTC U12 Life, HTC Desire, Sony Xperia XZ1, ZTE Axon 7 mini, Google Pixel 3 и 3 XL, iPhone 7 и 8.

извор: USB.mk

Најчитани вести