Во скопската населба Ново Лисиче во моментов има пороен дожд проследен со сонце или помеѓу народот познато како феномент „Мечка се жени“.

Во исто време на другиот крај од градот во населбата Ѓорче Петров нема ни трага ни глас од дожд туку напротив е просечен летен ден.

Најчитани вести