Според најновите информации, Huawei треба официјално да претстави два мобилни телефони од серијата Nova до крајот на овој месец, односно моделите Nova 5 и Nova 5i.

Од претходно е познато дека Nova 5 ќе биде предводник на серијата, а новиот 5i ќе биде послаб, а со тоа и поприфатлив модел.

Двата модели ќе бидат опремени со процесори на Huawei, поточно со SoCs, новиот Kirin 980 со 5 погони и новиот 5i Kirin 710. Ова сигурно нема да биде единствената разлика помеѓу двата модели, со тоа што тие ќе се разликуваат во големината на екранот, количината на работната меморија, бројот и квалитетот на фотоапаратите, како и капацитетот на батеријата и технологијата за брзо полнење.

извор: USB.mk

0

Најчитани вести