КОРОНАТА НЕ Е ДОВОЛАНА!? Бил Гејтс веќе зборува за НОВА АПОКАЛИПТИЧНА, пандемија

19.09.2021
Vesnik.com
КОРОНАТА НЕ Е ДОВОЛАНА!? Бил Гејтс веќе зборува за НОВА АПОКАЛИПТИЧНА, пандемија

Покрвител на Светската здравствена организација Бил Гејтс, рекол за The Wall Street Journal дека за човештвото сега е најважно да биде подготвено во најкусо време создаде нови вакцини.

Бил Гејтс вели дека короната не е ништо во однос на она што не чека.

Нагласил дека “идната пандемија“ ќе биде десетина пати полоша од сегашната и предупредил: – Светот неправи ништо да се подготви за таа пандемија. Луѓето мора да научат да направат нова вакцина во текот на првите 100 дена и во тој период да создаде потребни капацитети на нивно масовно произвотство – рекол тој.

Инаку, Гејтс пред шест години зборувал дека пандемијата ќе биде најголем глобален проблем.

извор:Пинк.срб

© vesnik.com, правата за текстот се на редакцијата