Девет Словенци поврзани со меѓународна трговија со дрога беа уапсени во голема полициска операција во која, покрај словенечките полициски истражители, учествуваа и членови на Агенцијата за истраги и заштита (СИПА).

230 килограми кокаин, два килограми хероин, 43 килограми смола од канабис и четири приватни возила со специјално прилагодена област за шверц на дрога беа запленети. Покрај тоа, Klix дознава дека се запленети големи суми пари.

Дрогата била наменета за меѓународниот пазар, а словенечката полиција објави дека криминалната група дејствувала на територијата на Словенија, на Балканот и на земјите од Европската унија.

Истрагата траела една година, а полицијата конфискуваше 230 килограми кокаин, два килограми хероин, 43 килограми хашиш и четири приватни возила со специјално дизајнирани прегради за шверц на кокаин во странство.

Најчитани вести