Ослободителна пресуда и била изречена после скоро 15 години од подигање кривична постапка.

Сопруга на покојниот Слободан Милошевиќ, Мирјана Марковиќ починала денеска, а само пред дваесет дена, таа ексклузивно за Еспресо.рс. ја искоментирала укинетата првосилна пресуда во која била осудена на една година затвор. Таа за истиот портал кусо изјавила:

- Не ја коментирав пресудата и порано, нема ни сега. Можам само да кажам дека правдата секогаш победува.

Како за потсетување, на Мирјана Марковиќ, Апекациониот суд во Белград и ја укинал првостепената пресуда во која минатата година била осудена на една година затвор под обвинение дека влијаела на Владина комисија за незаконско доделување државен стан на нејзин внук...

22

Најчитани вести