НЕ СУМ ЃАВОЛ ЗА ДА МИ Е МАЛКУ! БИ САКАЛА ДА СЕ ВРАТАМ ВО СИРОМАШТВО: Лепа Лукиќ наполнила 81 година, открила која желба не и е исполнета

18.01.2021
vesnik-fb-blue
vesnik-twitter-blue
НЕ СУМ ЃАВОЛ ЗА ДА МИ Е МАЛКУ! БИ САКАЛА ДА СЕ ВРАТАМ ВО СИРОМАШТВО: Лепа Лукиќ наполнила 81 година, открила која желба не и е исполнета

Лепа Лукиќ неодамна го прославила 81. роденден, а по тој повод познатата пејачка признала дали ги крие годините и какви и се желбите.

Пејачката истакнала дека е горда на своите години.

- Горда сум на своите голдини, витална сум имунитетот ми е добар, не се чуствум лошо. Роденденот не го славам, понекогаш го одбележувам. Желба ми е да сум жива и здрава, тоа им го посакувам на сите. Јас своите желби ги исполнив, освен една, за која знаат сите. Госпот така одредил, јас сум емотивна, и на мачката и давам се, а што ќе било со детето, можеби би било гилиптер, можеби Господ ме спасил. Тоа ми е единствена неисполнета желба, се друго го остварив. Не сум ѓавол да ми е малку – рекла Лепа.

Лепа Лукиќ сумирала кои животни лекции ги научила, па се присетила на детството и открила што и недостасува:

- Животот ме научи да ги почитувам луѓето, не сум од оние “јас, па јас“, сакам да научам нешто што не знам. Потекнувам од сиромашно семејство, но мојата мајка била од богато семејстрво. Бев сиромашна и би сакала да се вратам во таа сиромаштија... Ми недостасува мајками, братот, другарките, ми недостасува многу нешто од тоа. Одам во Милочај, таму имам внук. Одам кога времето е убаво, кога е ладно не сакам да одам – заклучила пејачката.

© vesnik.com, правата за текстот се на редакцијата