Србија се разбуди под бела прекривка. Како што беше најавено, денеска е значително постудено, но на првиот снег му се израдуваа само на планините.
На социјалните мрежи осамнаа првите фотографии кои прикажуваат снег на Копаоник, Златибор и на други места.

Сепак, според метеоролозите, снег во пониските делови од Србија може да се очекува дури по 5 декември, а ако падне деновиве, нема да се задржи.

 

 

 

Најчитани вести