Полициски службеници во Секторот за внатрешни работи Битола викендот извршиле контрола за брзина, управување без возачка дозвола, нерегистрирани возила, непочитување првенство, исправност на возилата, товарни возила, сигурносен појас и светло.

Притоа, исконтролирани се вкупно 1262 возила и возачи и било констатирано дека 77 возачи ја надминале дозволената брзина, 37 возачи управувале возило без возачка дозвола, нерегистрирани биле 21 возило, а присуство на алкохол е откриено кај шест возачи и тие биле исклучени од сообраќај.

36

Најчитани вести