Човекот од Македонија, кој работел и живеел во Дубровник, кој е педофил, чија одвратна преписка со со 12-годишно девојче од Зрењанин е објавена на Фејсбук страницата "Стоп педофилија СП, не го продолжи договорот со компанијата Alfaplan, јавува Дубровачки дневник.

"Тој не е повеќе вработен во нашата компанија. Му ја одземавме дозволата за работа, а исто така и дозволата за престој во Дубровник", потврдија од компанијата Alfaplan. 

Освен тоа, отворена е кривичната истрага од Државна обвинителска канцеларија во Дубровник.

Да потсетиме, човекот во својата порака на личноста која се претставила како 12-годишно девојче ја повика да му испрати свои фотографии, побара да се допира по своите гениталии и други одвратности.

 

 

1

Најчитани вести