Доктор од клиниката Мајо во сојузната држава Минесота во САД, ги изненади сите со тврдењето дека друга болест може всушност да биде лек против ракот.

Станува збор за вирусот на мали сипаници, кој би можел да помогне при лекување на рак, тврдат од оваа клиника.

Научниците уште од поодамна знаеа дека вирусот од мали сипаници може понекогаш да доведе до спонтано намалување на туморот, но од неодамна клиничките испитувања на клиниката Мајо покажаа колку моќно оружје против ракот можат да биде вирусот од мали сипаници.

Во конкретниот случај, жена која имала рак и се лекувала со повеќе видови на хемотерапија кои и биле на располагање, а претрпела и две транспалатации на матични келии, завршил без успех.

Таа имала смртоносен рак на крвта кој што се ширел брзо низ нејзиното тело и коскената срцевина, а научниците го направиле и последниот обид, па и дале голема доза од вирусот мали сипаници.

1

Најчитани вести