Доналд Трамп низ животот бил многу работи: успешен бизнисмен и милијардер, глобален бренд, ѕвезда на реално шоу и секако, моментално претседател на САД.

Но, дали сте знаеле што правел актуелниот претседател на САД во средно училиште?

Се воспоставило дека Трамп бил спортист и дека успешно играл бејзбол и фудбал.

Тед Левињ, поранешен пријател на Трамп од средно училиште, рекол дека Трамп бил одличен спортист и дека дури можел и да биде професионалец во бејзбол.

“Тој беше најдобар, добар спортист, голем спортист. Можеше веројатно да стане и професионалец како фрлач”, рекол своевремено Левињ.

Извор: Република

8

Најчитани вести