Бранислав Тиодоровиќ, еден од најдобрите српски доктори, предупредува на нова опасност која би можела да се случи наесен и во текот на зимата.

Според него, само Господ може да ни е напомош кога ќе се помешаат сезонскиот грип и короната која сигурно нема да исчезне

- Може да се случи како во Италија. Тоа беше страотен удар. Короната се вовлече додека грипот уште беше активен. Прашање е дали е без епидемиолошки тест тогаш можеше да се утврди дали станува збор за корона или грип бидејќи симптомите се многу слични, анализира докторот.