До редакцијата на  „Република“ пристигнаа фотографии и видео, за  поткуп пред избори. На фотографиите може да се забележи како со возила на општината Ѓорче Петров се дели поткуп по домаќинствата.

Ова не е единствен случај на поткуп во предзиборен период. Пред два дена беше објавено дека на  првиот ден од официјалниот почеток на изборната кампања функционери на СДСМ вршат поткупување на гласачи од ромска националност, преку делење пакети со храна.

Најчитани вести