Влада: Загадувањето на воздухот – стратешки приоритет за следната година

Намалувањето на загадувањето на воздухот од следната година ќе биде стратешки приоритет на Владата.

„На седницата што се одржа вчера беше разгледан и усвоен предлог за план и мерки за утврдување програма за намалување на аерозагадувањето со одлука за измени и дополнување на Одлуката на Владата на РМ за утврдување на стратешките приоритети за 2019 година, со која намалувањето на аерозагадувањето се утврдува како стратешки приоритет за идната година“, соопштија од Владата.

За остварување на мерките од оваа програма, Владата го задолжи Министерството за финансии да ја вклопи програмата за намалување на аерозагадувањето во предлогот за Буџетот на Република Македонија за 2019 година.

извор: Makfax

Поврзани

Најнови вести

Коментари