Усвоен амандманот на Алијансата за Албанците

Во Собранието вечера беше прифатен амандманот предложен од страна на Алијансата на Албанците.

„Зборовите ‘како и граѓаните кои живеат во границите на државата’ остава впечатокот како тие времено да се овде. Амандманот не е прифатен, но е прифатен видоизменет амандман. Преамбулата на Уставот сега ќе гласи ‘Граѓаните на Република Македонија и дел од албанскиот народ, српскиот народ, турскиот народ…’Вака видоизменет амандманот го прифаќам“, рече Заев.

извор: Makfax

Поврзани

Најнови вести

Коментари