Општина Радовиш: По 40 години добивме ново погребно возило

Презентација на новото погребно возило за потребите на општина Радовиш изврши директорот на тамошното комуналното претпријатие, Дејан Крстев, во присуство на радовишкиот градоначалник Герасим Конзулов и претседателот на општинскиот совет, Коле Чаракчиев.

Како што информираат од Општината, Крстев истакнал дека по 40 години радовишани добиваат ново погребно возило со кое, како што рекол, се решава долгогодишниот проблем на претпријатието со застареноста на возниот парк.

Покрај погребното возило, со цел обезбедување на квалитетни и ефикасни комунални услуги за потребите на граѓаните, градоначалникот Герасим Конзулов извршил и примопредавање на нова градежна машина – универзален ровокопач-утоварувач, како и промоција на специјалното комунално возило за собирање и транспорт на смет – донација од рудникот „Бучим“.

Градоначалникот најави и ново специјално возило за чистење на улиците и тротоарите на градот со што, како што наведуваат од општината, продолжува инвестирањето во модернизацијата на опремата на јавното комунално претпријатие.

извор: Makfax

Поврзани

Најнови вести

Коментари