Не помина амандманот на осумте пратеници

Со 9 гласа за и 70 против, не помина амандманот на осумте пратеници од независната пратеничка група на ВМРО-ДПМНЕ.

Амандманот на независната пратеничка група од ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата се однесуваше на тоа називот Северна Македонија да се употребува само за меѓународна употреба.

Премиерот Зоран Заев до пратеничката Елизабета Канческа Милевска, пред гласањето рече дека прифаќањето на ваков предлог би предизвикало нови проблеми.

 

извор: Makfax

Поврзани

Најнови вести

Коментари