ДЗС: Апел до надлежните да ги преземат неопходните мерки согласно временските услови

Дирекцијата за заштита и спасување преку соопштение апелира до сите градоначалници и единици на Локалната самоуправа да ги превземаат сите неопходни мерки за расчистување на снегот и снежните наноси, поради нормално одвивање на сообраќајот и заштита на населението согласно обврските од Законот за заштита и спасување.

Од ДЗС воедно информираат и дека будно ја следат состојбата со временските услови во целата земја.

извор: Makfax

Поврзани

Најнови вести

Коментари