Жени кои наполниле 40 година, овие 8 работи неможат да ги прават!

Сега сум доволно стара да имам само гревови, чаша вино секоја вечер, стана моја молитва... 

Повеќе од половина живот ги поминав осврнувајќи се на мислења од погрешни луѓе

Сега кога наполнив 40 ги сватив вистинските вредности...

Сватив дека сум престара за осум работи.

Престара сум да молчам.

Несакам повеќе да молчам кога некој ќе ми каже нешто што не ми одговара. Несакам да климам со глава и да се согласам со глупав и самозадоволен човек.

Несакам да молчам на неправда. Кога ќе видам дека нешто не е во ред сакам на глас да викнам бидејќи животот е премногу краток за неправда да се молчи.

Престара сум да се грижам како изгледам пред другите.

Мажите немораат наутро да ставаат со килограми пудра на лицето, да се грижат за брчките дали им се од грижа или смеење. Сега сум доволно стара за да знам дека сум најубава таква каква што Господ ме создал. Имам брчки не им се знае бројот, но дури сега сум задоволна каква што сум.

Престара сум да имам ситни мали гревови.

Сега сум доволно стара да имам само гревови.Чаша вино секоја вечер, стана моја молитва. Неделниот сладолед го преименував во грев: сладок грев секој ден. Така што сега уживам во своите гревови кои повеќе неможам да ги сврстам во мали, бидејќи апетитите ми порасаа.

Престара сум за неудобни чевли

Сега гледам ништо во животот да не ме ограничува. А моето движење со години ми го ограничуваа високите потпетици. Неможам да одам со темпо со кое сакав да одам. Секогаш нешто ме стегаше и болеше... Сега носам само рамни и тоа е се. Среќна сум ако ги погодам два исти чорапа додека ги облекувам...

Престара су да се извинувам за свињарникот во куќата

Свињарник ми е во куќата бидејќи имам нешто попаметно да работам освен да чистам. Ете затоа вака ми изгледа и куќата никогаш не чиста "како аптека".

Престара су за трупање работи во куќата

Не собирам и не чувам повеќе ништо. Ако на време непочнев да ги фрчам старите хартии, кутии, гардароба, до сека во куќата за мене ќе немаше место. Спомените ги чувам исклучиво во глва.

Престара сум да се дружам со луѓе кои не ми одговараат

Зошто да тдрпам некои надуени сељачишта кои ми ги креват живците. Имам доволно години да знам кој ми одговара а кој не. Оној кој не ми одговара никогаш нема да ме виде со очи.

Престара сум да наоѓам добро во секој човек

Зошто да се губи време? Сите луѓе не се добри. Тоа е така едноставно. Ако некој направил нешто лошо, тоа го сторил со лоши намери, нема шанси да го оправдувам. Делата зборуваат повеќе од зборивите. Сега сум доволно стара за да кажам "Драги мој ти не си добра личност" и продолжувам понатаму...

Поврзани

Најнови вести

Коментари