Трик кој ќе ви го олесни лупењето пиперки за ајвар

Септември е месец симбол на туршија, пиперки, ајвар и зимница, а постојат лесни трикови за да си ја олесните многу работата во кујната.

Имено, кога правите ајвар за полесно да ги излупите пиепрките, се што ви треба е кесе.

Ако сакате полесно да ги излупите пиперките кои ги печете, ставете ги во кесе и заврзете го.

Нека стои одреден период, па сама ќе се оддели лушпата и се ќе оди побрзо.

Поврзани

Најнови вести

Коментари