Првите симптоми на рак се појавуваат на раце: препознајте ги на време овие знаци...!

Важно е да не се занемаруваат невообичаени, нови и необјаснети симптоми.

Дланките се еден од најискористените делови од телото. Се ракуваме, креваме и спуштаме работи, ги валкаме. Многумина од нас не водат грижа за нив. Погледнете ги своите дланки и проверете дали на нив можете да воочите знаци на рак.

Суви и испукани раце

Иако е нормално рацете да станат суви и покрај употреба на балсами, понекогаш кожата може да е сува и при употреба на креми и лосиони. Во тој случај треба да посетете доктор. Сувата кожа на надлактовите и места каде што ја изгубила бојата покажуваат знаци на сериозни приблеми.

Отечени раце

Ракот е познат по тоа што прави проблеми на целото тело, па ако приметете нешто чудно, веднаш посетете лекар. Ако рацете често ви отекуваат побарајте стручна помош.

Болки во рацете

Ако без причина чуствувате болка во рацете, тоа може да биде еден од симптомите на рак. Тој предизвикува болка во разни органи, а во тоа се вклучуени и дланките. Ракот може да е на сосема друг дел во организмот да се манифестира преку билка во рацете.

Други симптоми на рак

Рацете се само еден дел од можните симптоми. Ненадејното губење килограми, промукнатост, постојан замор, иритантно и често кашлање исто така можат да бидат знаци на рак, пренесува "Нови".

Поврзани

Најнови вести

Коментари