„Најзаразната игра во светот“ причина за сè поголем број разводи

Покрај традиционалните причини за развод, како што е неверство или зависност од дрога, алкохол и коцка, се појави и нова, почеста – фортнајт.

Играта која е наречена најзаразната дигитална игра што некогаш била играна, сè повеќе се спомнува како причина за развод, известува компанијата „Диворс онлајн“, која обезбедува услуги во постапки за развод.

Од јануари оваа година се поднесени 200 барања за развод, во кои фортнајт и другите онлајн игри се наведени како главна причина за престанок на брачната заедница.

извор: Makfax

Поврзани

Најнови вести

Коментари