Македонец во болница на старица и дал чаша вода, а таа му подарила мерцедес!

Се се случува со причина во животот, за добро или лошо. Кога ни е најтешко сетете се дека на некого би му било престиж да биде како нас. Никогаш не треба да се разочаруваме, напротив во се треба да гледаме со нитка на оптимизам и позитивните мисли да ги насочиме кон таа насока.

Момче од Македонија кое со години живее во Германија имал посериозен проблем со здравствената состојба, поради пад од височина и неколку скршеници на горните екстремитет останал подолг период во болница. Секојдневно се растажувал дека наместо да се реализира на приватно и професионално поле, тој половина месец го поминува прикован во болнички кревет. Постојано низ глава му струеле мисли зошто токму на него му се случува тоа. Неколку денови пред да си оди дома и да ја напушти болницата се шетал низ долгиот болнички ходник.

Од една соба вратата била под отворена, а на единствениот кревет внатре имало една старица. Еддвај пуштила глас и го замолила Давид да повика болничарка да и даде вода. Наместо да повика медицинско лице, Давид наполнил чаша вода и и дал на старицата. Денот кога Давид требало да си оди дома сестрата му рекла да оди кај старицата. Жената извадила еден плик и му го дала. Давид се збунил. Кога отишол дома го прочитал, а пишувало дека во знак на благодарност му подарува мерцедес, а во пликото бил и документот со кој треба да отиде од салон да го земе мерцедесот...

извор exclusive.mk

Поврзани

Најнови вести

Коментари