Магично откритие: Само тоа ги чисти чевлите од антилоп (ФОТО)

Повеќето жени мислат дека чевлите од велур (антилопски или превртена кожа, како сакате) невозможно е да се исчистат, и навистина, така беше порано, но сега постои генијално решение што може да ги отстрани сите флеки од нив. Веќе знаете дека ако овие чевли се чистат со влажна крпа или четка може да се уништи бојата, специјални средства за чистење велур чевли не ги оставаат "како нови по чистење".

Меѓутоа, неодамнешното откритие на една жена за чистење на кожа антилоп беше споделено со светот, а сите жени се зачудија. Треба да признаете дека никогаш не сте помислиле да се обидете нешто слично.

Кјара ОХаган од Шкотска откри дека мицелијалната вода е во состојба да ги исчисти чевли од антилоп - како што е потврдено со фотографиите од самите чевли. Таа ја стави сликата од чевлите "пред и потоа" на нејзиниот ред на Твитер и напиша:

- Мицеларната вода сама ги чисти сите дамки од моите антилопски чевли. Секој треба да го проба.

Нејзиниот совет се прошири на Интернет со брзина на светлината и многу жени го пробаа ова.

Мицеларната вода е "мека вода" која има мицели сама по себе (мицели се молекулите на масло за чистење). Таа главно се користи за отстранување на шминка од лице, или воопшто за чистење на лицето.

Сепак, дерматологот д-р Хадли Кинг вели дека мицелиумот привлекува нечистотија и масло, така што може да ги извлече нечистотиите од кожата и да не ја исуши. Затоа, мицеларната вода е одлично решение за чистење на чевли од антилоп.

Фотографиите за чевли на Кјара О'Хаган се шерувани повеќе од 36.000 пати, а коментарите на оние кои се обиделе да ги исчистат чевлите од превртена кожа се позитивни.

"Се колнам дека мицелијалната вода е направена од солза на еднорог, бидејќи тоа е најстариот магичен рецепт што сум го искусила. - напиша еден корисник на Твитер во коментар.

Вие само треба да се обидете и да видите дали тоа функционира!

Поврзани

Најнови вести

Коментари