Дарко Лазиќ се разбудил од кома и прво ја здогледа неа: Очите му биле полни со солзи и сватил се...

После шест дена агонија и борба за живот, по сообраќајната несреќа која ја преживеа пеачот здравствената му е стабилна. Тој е буден, свесен, а една средба за него била посебна емотивна.

Сега се наоѓа вон животна опасност, а лекарите се надеваат дека ќе ја санираат секоја повреда, со што се одлучиле да не му даваат никакви лекови за смирување и успивање.

Поради фактот дека пеачот излегол од кома, и дека сега за сега стабилен, најсреќни секако се неговите, мајкаму и таткому, но исто така и пеачката Ана Севиќ.

"Кога излегол од кома, Ана била прва личност која Дарко ја видел. Прво го здогледал нејзиното лице. Тоа било доста емотивно и потресно. Иако и понатаму е зашеметен, Дарко веднаш го препознал ликот на Ана, иако неможел да зборува, неговите очи тоа го кажале полнејќи му се солзи, како и Ана.

Сватил веднаш се, и веројатно во тој момент не постоело лице чии лик би сакал да го виде повеќе од нејзиното, тогаш и во тој момент.

После веста дека Дарко Лазиќ полека се опоравува единствно што му преостанува е да истрае бидејќи го чека дол пат, а молитвите и љубовта и подржката како од најблиските така и од оние кои го сакаат ќе ја има постојано...

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари