12 Jan 2020

Господ дигнал раце од Македонија. И во време кога се слави христовото раѓање и православната Нова година ние имаме ремет со политика. Можеби паричето за Бадник се паднало кај вас, ама касата со парите му се паднала на друже Зоки.

Иако,…

10 Jan 2020

Kiro i ja, drugovi, imamo problem ovdje na nebeskom komitetu. Nema nam druga Zorana Zajeva svaki dan na televizoru, i nama je već dosadno bez njega. Pokušavamo nać zamjenu, gledamo sve humoristične serije, kucamo po Fejsbuku, čitamo vicoteke ali…

03 Jan 2020

Zna se da historiju pišu pobjednici, a ja sam sve svoje bitke dobio i zato je vrijeme posvjetit se mojoj Makedoniji, bit sa mojim Makedoncima u ovim sudbonosnim danima. Dragi moji drugovi Makedonci, vaš će Tito biti s vama svakog petka i dijeliti…

25 Dec 2019

По цели три години, гласот на граѓаните е непроменет. Македонските граѓани, но пред сѐ, Македонскиот народ по којзнае кој пат во историјата уште еднаш јасно и гласно порачува: Македонија на Македонците, право и правда за сите македонски граѓани,…

22 Dec 2019

Изјавата на министерката за одбрана на државава, Шеќеринска, може да ги реши изборите: ќе укинеме употреба на пластични сламки и пластични чаши, рече Шеќеринска со што на сите им стана јасно зошто токму таа е задолжена за нашата војска и треба да…

18 Dec 2019

Ангел Димитров, претседавачот од бугарска страна во комисијата за историски прашања, ја потврди тезата на Ајнштајн. Тој еднаш рекол, дека: „Две работи се бесконечни. Универзумот и човечката глупавост. Иако, не сум сигурен за универзумот“. – И…

15 Dec 2019

Кога се виде дека со незаконски снимања и туѓи телефонски разговори може да се земе власт, сите тргнаа да снимаат, па денеска секој од секого се плаши, бетер е и од времето на комунизмот. Тогаш беше важно да не се истрчаш против Тито, УДБА и…

11 Dec 2019

„Народе, народе, чујте и почујте, Земјата е тркалезна, а вие сте аморфна, изгубена и непостоечка нација“ – извикна гордо не нашата, министерка за одбрана, додека клинкаво и сувозабесто се изнасмеа под мустак.

Вообразено и со ароганција,…

11 Dec 2019

„Народе, народе, чујте и почујте, Земјата е тркалезна, а вие сте аморфна, изгубена и непостоечка нација“ – извикна гордо не нашата, министерка за одбрана, додека клинкаво и сувозабесто се изнасмеа под мустак. Вообразено и со ароганција, каква што…

08 Dec 2019

Пред избори Заев се сетил дека во Македонија, освен тендери, постои и народ, па месецов ќе им дале пари за сликањето фискални сметки. За двеипол години покачија даноци до небо, само од даноци ни земаат секоја година по околу 200 милиони евра…

04 Dec 2019

Евидентно е дека секоја индивидуа поаѓа од сопствените етички и морални постулати кога носи заклучоци и одлуки во поглед на надворешните случувања. Искуството и стекнатите знаења се исто така неоспорен фактор кој влијае на тоа дали секој еден од…

01 Dec 2019

И бизнисот со марихуана пропадна. Фамилијата и чираците вложиле 3,5 милиони евра, а заработиле само 330.000. Просто, да не веруваш, па Кили повеќе ќе заработеше отколку што ќе испуши, а овие изгледа пушеле и дилале под рака па ништо не останало,…

27 Nov 2019

Пазарот на трудот во Република Македонија е речиси мртов. Најголемиот работодавач во земјата е државната администрација. Млитава, пренатрупана и бескрајно партизирана, оваа машинерија ги голта и ги меле сите кои се борат за гола егзистенција.…

24 Nov 2019

Кога не би бил претседател и јас би заминал од Македонија, рече претседателот на државава Стево Пендаровски, и си ја закопа кариерата со реченица која ќе му ја памтат цел живот. Да предводиш и претставуваш држава во која ни самиот не веруваш не е…

20 Nov 2019

Предлогот на Макрон за промена на политиките за проширување на Унијата, ја отвори Пандорината кутија во поглед на земјите на кои европската перспектива им е приоритетна цел. Во суштина, она што беше посочено од француска перспектива во поглед на…

17 Nov 2019

Баклавата ја изедоа, и сега пред нас стои само празната тепсија, што би рекол Заев, со верба дека гладните ќе се нахранат од неговата заебанција. А заебанции има секој ден, па деновиве дојдовме и до шупелките. Но, и тоа има крај до следната…