10 Jan 2021

Постојат неколку градови на списокот на просечен Американец кој сака да се насели во Европа. Кога еден Американец ќе почне да размислува да се…

10 Jan 2021

Лорен Крајцер влезе во аукциската соба во Калифорнија скршен и невработен, живеејќи од чекови за попреченост. Седумдесет и седум секунди подоцна,…

10 Jan 2021

Речиси два милиони повеќе луѓе во Европа сега се без работа, во споредба со 2019 година.

Можеби најтешката ситуација по ова прашање е во…

10 Jan 2021

Короната им донесе големи промени на многумина, и некои честопати одлучуваат да го продолжат својот живот на ново место кога сè ќе заврши. Во…

09 Jan 2021

„Владата предводена од СДСМ и премиерот Зоран Заев продолжува со сериозни инвестиции во енергетиката, што е еден од приоритетите во рамката „…

09 Jan 2021

Денеска министерот за финансии Синиша Мали оцени дека Србија успешно го завршила аранжманот со Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) наречен „…

09 Jan 2021

Ќе има се повеќе и повеќе дигитални номади во 2021 година и во следните години, пред се затоа што онлајн работењето од дома се „припитоми“ во…

09 Jan 2021

Генералниот директор на АД ЕСМ, Васко Ковачевски во текот на празничните денови беше во посета на РЕК Битола и на работниците кои за време на…

09 Jan 2021

Дирекцијата за технолошко развојни зони – ТИРЗ во 2020 година исплати над 10 милиони и 600 илјади евра на 29 компании за реализација на нивните…

08 Jan 2021

Американската компанија „Боинг“ ќе плати отштета од 2,5 милијарди долари за обвинението за измама на регулаторната агенција во врска со развојот…

08 Jan 2021

Невработеноста во ЕУ и Еврозоната падна за 0,1 процент во ноември во споредба со октомври 2020 година, но сè уште се зголемува во споредба со…

06 Jan 2021

Дружењето, патувањата, гушкањето со другарите и со другарките, концертите, насмевките без маски, а, неверојатно но вистинито, дури и училиштето се…

05 Jan 2021

На денешната 37. владина седница, пред преминувањето на точките од дневниот ред, министерот за финансии, Фатмир Бесими, ги информираше членовите…

05 Jan 2021

На денешната редовна седница, Владата го разгледа и усвои предлог-законот за буџети со цел имплементација на реформите во процесите на планирање и…

05 Jan 2021

Премиерот Зоран Заев и министерот за финансии Фатмир Бесими, денеска на заедничка прес-конференција се осврнаа на постигнатите резултати на…

04 Jan 2021

До 50 илјади трговци на мало во Германија би можеле да стават клуч на врата доколку затворањето поради вирусот продолжи и по 10 јануари,…