29 Sep 2020

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги одржа координативен состанок со снабдувачите на топлинска енергија Снабдување со топлина БЕГ,…

29 Sep 2020

Дури и во денешното време на дигитализација и брз проток на информации, во многу земји од светот, се уште на бирократијата се гледа како на…

28 Sep 2020

Официјална делегација на Владата, во чиј состав се заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на…

28 Sep 2020

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги донесе одлука со која малопродажните цени на ЕУРОСУПЕР БС-95, ЕУРОСУПЕР БС-98, ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е…

28 Sep 2020

Помпезно најавуваниот предизборен трет пакет на мерки во износ од 355 милиони евра заврши со реализација на 47 милиони евра односно не цели 13%…

28 Sep 2020

Со реализација на четвртиот пакет мерки за справување со последиците од коронакризата, 470 милиони евра, пари од Буџетот, како директна помош ќе…

28 Sep 2020

Владата на вчерашната редовна седница, ја разгледа Информацијата за четвртиот сет економски мерки за ревитализирање на економијата во услови на…

27 Sep 2020

Правните субјекти кои оваа година нема да остварат добивка нема да треба да исплатат К-15 на своите вработени, но оние кои ќе остварат добивка,…

27 Sep 2020

Веќе следната семица ќе почнеме со именување на директорите, таму каде што треба конкурси ќе се распишат, а верувам дека и надлежните институции…

27 Sep 2020

На многу полиња последни, но не и во шверцот на цигари, во регионот и Европа - први. Се проценува дека повеќе од половина од тутунот и производите…

26 Sep 2020

Индонезискиот остров Бали ќе ангажира 4.400 инфлуенсери за да го оживее туризмот погоден од пандемијата на вирусот корона.

Инфлуенсерите ќе…

26 Sep 2020

Сер Џим Ретклиф, најбогатиот Британец и еден од водечките поборници за брегзит, ја напушти Велика Британија и се пресели во Монако, пренесува „…

26 Sep 2020

Општо е познато дека чантите Хермес Биркин се екстремно скапи и се едни од најбараните модни предмети во светот. Една торба Биркин може да чини…

26 Sep 2020

Економско-социјалниот совет денеска ја одржа својата втора седница предводена од министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска како…

26 Sep 2020

Фокусот на соработката на Министерството за финансии со Развојната програма на Обединетите Нации (УНДП) во следниот период, ќе биде подобрување на…

25 Sep 2020

Вкупната вредност на четвртиот пакет изнесува околу 350 милиони евра од кои 264 милиони се од Буџетот на државата и околу 85 милиони како…