Косово ќе формира војска...

Косовскиот парламент гласал за трансформација на косовските безбедносни сили на Косово.

Како што јавува "Газета експерс", за формирање на Министерство за одбрана гласале 101 од 102 присутни пратеници.

Формирање на оруќени сили на Косово бара промена на уставот, што и е е така тешко тоа се направи, велат експерти.

Пред усвојување на законот претсравниците на "Српската лисата", ја напуштиле салата за гласање.

Засега никакви реакции од меѓународната заедница по повод усвојување на закон за формирање на КБС на Косово, од страна на косовскиот парламент.

Поврзани

Најнови вести

Коментари