(ФОТО) 150.000 евра под морето

Нов Мерцедес "S63 4MATIC", во вредност од 147.000 евра три дена лежеше на дното на морето на хрватското крајбрежје пред да биде извлечен. Компанијата за поморско помош го извлече од длабочините со помош на балон до пристаништето во Мулин на островот Угљан, бидејќи пливал 40 метри откако паднал во морето.

Ама само сакал слика

 

Автомобилот, кој тежи 2,4 тони, тежеше 3,8 тони, кога добар дел од морето веќе се излеа од него, кога само тркалата се уште беа во морето. Не ми беше сеедно, се додека ние го креваме, брегот беше поткопан од морски бранови, а не со многу цврста градба, бидејќи мештаните го градеа самите. Во исто време држев четири команди и слушав дали бетонот крцка, бидејќи лесно и автомобилот и камионот и јас би можеле да завршиме во морето - рече Јосип Деур од услугата за влечење.

Сопственикот на скапиот автомобил е германски турист, кој, како што велат локалните жители, завршил со вода, бидејќи сакал да го слика автомобилот покрај морето, но наместо на кочница, стиснал гас.

- За среќа, новиот тип на Мерцедес има сигурносен систем и во случај на пожар или поплава автоматски ги отвора прозорците. Инаку, тешко е да се излезе од таков автомобил и човечката моќ не е доволна за да ја отвори вратата додека не се изедначи притисокот ", вели Јосип Деур.

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари