Европска народна партија: Брз и стабилен Западен Балкан значи постабилна ЕУ

Европската народна партија (ЕПП) го поздрави напредокот на Западен Балкан во процесот на ЕУ интеграцијата и оцени дека со усвојувањето на резолуцијата за пет партнери од Западен Балкан, Европскиот парламент го потврди европскиот пат на регионот.

Оваа најсилна политичка група во Европскиот парламент оценува дека со усвојувањето на тие резолуции, Европскиот парламент го потврдил европскиот пат на регионот и нагласи дека ги поддржува напорите на Западен Балкан во процесот на интеграција, но и потсети дека за понатамошниот напредок кон членството потребно е исполнување на конкретни критериуми

извор: Makfax

Поврзани

Најнови вести

Коментари